Felhívás jubileumi fogalmazáspályázatra

Felhívás jubileumi fogalmazáspályázatra

Kedves Diákok!

A Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola megalakulásának 40. évfordulója alkalmából fogalmazáspályázatot hirdet az 5–8. osztályos tanulók számára Álruhás utazásaim a jövőben, avagy tapasztalataim a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában címmel.

A feladat: A fenti címmel írj rövid fogalmazást Mátyás király nevében arról, hogy hogyan mutatta volna be iskolánkat a reneszánsz uralkodó kortársainak, ha valamilyen csoda folytán nemcsak térben, hanem időben is utazhatott volna. A pontos címzettet is te választhatod meg (felesége, volt nevelője, tudósa, stb.), de címezheted általában a királyi udvarnak, az alattvalóknak stb. is. Mi tetszhetett volna neki, min csodálkozott volna, mire tekintett volna rosszallóan, értetlenül stb.? Mutasd be iskolánk tanulói közösségét, tanári karát, a tantárgyakat, az iskolai szokásokat, az iskola épületét stb. Mátyás király szemüvegén keresztül egyes szám első személyben fogalmazva! Adhatsz saját alcímet is írásodnak.

Javasolt műfajok: naplórészlet, levél, beszámoló, útirajz stb. A pályamű ne tartalmazzon párbeszédet!

Formai megkötések: A fogalmazást számítógépen, Word-dokumentumban, csatolt fájlként küldd el, 12-es méretű Times New Roman betűtípust használj 1-es sorközzel, 2,5-es margóval! A terjedelem ne haladja meg a ¾ A4-es oldalt! A dokumentum elnevezése tartalmazza a nevet osztályt, pl. Minta Márta 7.d.docx

Beküldési határidő: 2023. október 25. szerda

A beküldés módja: A pályaműveket a gyergyadesz.laszlone@corvinmatyas.com címen várjuk ímélben, Gyergyádeszné Zsuzsa néninek címezve. A kísérőlevél tartalmazza nevet, osztályt, valamint a felkészítő tanárod nevét! A szaktanárok maguk is küldhetik egy levélben az összes nevező tanítványuk írását. A zsűrihez már anonim formában jutnak el a pályaművek, így pártatlanul tudnak majd dönteni mind az 5-6.-os, mind a 7-8.-os kategóriában.

A részvevők létszáma: Minden osztályból várunk legalább két pályamunkát.

Jutalom: A legjobb pályamunkák alkotói tárgyjutalomban részesülnek, és írásuk megjelenik az iskola jubileumi évkönyvében is.