Étkeztetés

Regisztráció

Mátyás Igénylő

Étkeztetés

Elvitelre továbbra is lehet étkezést igényelni. Aki kér étkezést, az írjon a menza.hunyadi@gmail.com címre a gyermek iskolája, neve, az étkezés típusa és a pontos napok megjelölésével, vagy hívja a 20/422-9870-es számot. Később lehet módosítani, a szokásos módon (előző nap 8:30-ig jelezve). A megrendelt napok kiszámlázásra kerülnek és csak átutalással lehet fizetni. A számlákat emailben küldöm el.

Az ebédet 11:00 és 13:00 között lehet elvinni az iskola konyhájáról. Nem kell ételest vinni, egyszer használatos műanyag edénybe adják. A konyha kérése, hogy lehetőleg felnőtt menjen az ebédért.

Ha a tanév végéig online marad az oktatás, akkor a márciusban túlfizetett számlákat szeptemberben fogjuk jóváírni. Az iskolából elballagó 8. osztályos tanulóknak vagy átkerül a túlfizetésese a középiskolájába, vagy júniusban visszautaljuk. Ez vonatkozik az iskolát váltó tanulókra is.

 

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

 1. Készpénzes:befizetési időpontokban (általában a hónap második hétfője és keddje) a Mátyás iskola portáján, csütörtökökön a Hunyadi iskolában.
 2. Csoportos beszedés: nyomtatványt, egyedi fogyasztó azonosítót az ügyintéző adja. A megbízás beállítása a szülő feladata. A számlák a hónap elején készülnek el, terhelés várható időpontja adott hónap 10-én. Sikertelenbeszedés esetén a pontos összeg átutalható. A közleményben az iskola és a gyermek nevét kell megadni.
 3. Átutalás:Regisztrációhoz kötött, a nyomtatvány a honlapról is letölthető. Előzetes egyeztetés szükséges. Ha minden hónapban így fizetne, akkor a számla a hónap elején a regisztrációs email címre érkezik, a kísérő levél utasításai alapján a pontos összeg utalható.

ÉTKEZÉS LEMONDÁSA

Adott napon az aznapi étkezést NEM lehet lemondani. A következő napot reggel 8:30-ig tudják lemondani telefonon (20/422-9870), emailben (menza.hunyadi@gmail.com) vagy ha rendelkezik regisztrációval, akkor a szülői modulban.

Ha adott hónapon belül nem fizették ki étkezési számlájukat, akkor a következő hónap rendelése automatikusan törlődik. Étkezés attól a naptól rendelhető újra, amikor tartozásukat rendezték.

A megrendelt, de már le nem mondható étkezést 10 óra után ételesbe kikérhetik a konyháról.

SZÜLŐI MODUL

Elérhető: ht-ps://gyermeketkeztetes.ekecskemet.hu/

Regisztráció nélkül megtekinthető

 • étlapok,
  §  étkezéssel kapcsolatos általános információk,
  §  letölthető dokumentumok pld. étkezés igénylés, kedvezmény igénylés, regisztrációs lap

 Regisztrációhoz kötött

 • megrendelt étkezés megtekintése,
  §  lemondása,
  §  visszaállítása,
  §  számlák,
  §  folyószámla egyenleg,
  §  beérkezett befizetések lekérdezése.

Minden testvért külön kell regisztrálni, de később egy fiókban kezelhetők.

Csoportos beszedéssel, illetve átutalással fizetők a regisztrációt követő hónaptól elektronikus úton kapják meg a számlá(ika)t.

KEDVEZMÉNYES ÉTKEZÉS

 A nevelési oktatási intézményekben a gyermekek és a tanulók étkeztetését a gyermekek védelméről szóló 1997. évi XXXI. törvény szabályozza.

Kedvezményes étkezésre jogosító bizonyítékok köre:

 1. Térítésmentes étkezés rendszeres gyermekvédelmi határozattal, amely a határozaton szereplő dátumtól, dátumig jogosít a kedvezményre. Késedelmes leadás esetén maximum 3 hónap írható jóvá az adott tanévben.
 2. 50%-os kedvezmény tartósan beteg esetén, magasabb összegű családi pótlék megállításáról szóló határozattal vagy tartós beteg szakorvosi igazolással, a benyújtást követő naptól vehető igénybe.
 3. 50%-os kedvezmény SNI státusz esetén: Szakértői és rehabilitációs szakvéleménnyel, a benyújtást követő naptól jár. (Mivel a szakvéleményt több hónap csúszással kapják meg a szülők, ezért annak megérkezéséig az előzetes szakvélemény is elfogadható).
 4. 50%-os kedvezmény jár nagycsaládosoknak, a bejelentést követő naptól vehető igénybe. Ha a gyermekek számában történik változás, vagyis megszületett a 3. gyermek, akkor a bejelentést követő hónap első napjától illeti meg a kedvezmény.
 5. Térítésmentes étkezés jár a nevelésbe vett gyermekeknek.

Minden étkezéshez a 328/2011. (XII.29.) Kormányrendelet megfelelő mellékletében lévő nyilatkozatának kitöltése kötelező. Ezek itt érhetőek el: https://gyermeketkeztetes.ekecskemet.hu/info.php?id=3

DIÉTÁS ÉTKEZÉS

Hivatkozva „Az emberi erőforrások minisztere 36/2016. (XII.8.) EMMI rendelete a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet módosításáról”.

Szakorvos, aki diétás igazolást adhat:

 1. endokrinológia és anyagcsere-betegségek ráépített szakképesítéssel rendelkező szakorvos,
 2. gasztroenterológiai alap szakképesítéssel rendelkező szakorvos,
 3. diabetológiai szakorvosi licenccel rendelkező szakorvos
 4. allergológiai és klinikai immunológia ráépített szakképesítéssel rendelkező szakorvos.

Hivatkozva „Az emberi erőforrások minisztere 36/2016. (XII.8.) EMMI rendelete a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet módosításáról” a 8. § szerint táplálékallergia és intolerancia esetén kizárólag a következő allergén anyagokat kizáró diétákat tudja a konyha biztosítani.

 1. Glutén – búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut (Lisztérzékenység – cöliákia)
 2. Rákfélék
 3. Tojás
 4. Hal
 5. Földimogyoró
 6. Szója
 7. Tejfehérje allergia és tejcukor érzékenység (laktózintolerancia)
 8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia vagy queenslandi dió (Macadamia ternifolia)
 9. Zeller
 10. Mustár
 11. Szezámmag
 12. Kén-dioxid
 13. Csillagfürt
 14. Puhatestűek

A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet II. mellékletének tükrében ezen allergének jelölése kötelező az élelmiszergyártók számára. Így ezekről rendelkezünk hiteles adatokkal.

Továbbá a cukorbetegség (Diabetes Mellitus) diétáját vállalják. A személyre szóló dobozban a szakorvos által kiállított papíron meghatározott szénhidrát mennyiség lesz tálalva.

A konyha Cook&Chill technológiával készíti a diétás ételeket, amelyeket mikrózható, egyszer használatos dobozokban tálalnak, ezért. NEM KÉRNEK ÉTELEST!

A dobozokon egyedi azonosító kód szerepel, mert adatvédelemi okok miatt nevet nem lehet föltüntetni. A gyerekek részére kódkártyát készít a konyha. A tálalókonyha rendelkezik kód-név listával, hogy a diétás étkező, a hozzá tartozó étel beazonosítható legyen és akár kártya nélkül is kiadható.

KAPCSOLAT
Corvina Óvoda Gazdasági Hivatala
6000, Kecskemét
Kandó Kálmán u. 14. (Hunyadi János Általános Iskola épületében. I. em.)
76/498-380
20/422-9870
menza.hunyadi@gmail.com

37_2014. (IV. 30.) EMMI rendelet
328-2011(XII.29) Kormányrendelet
Étkezési térítési szabályzat