Étkeztetés

SZÁMLÁZÁS IDŐPONTJA

Csoportos beszedéssel fizetőknek: 2020.09.7-8. Terhelés várható napja: 2020.09.14-15. Ha a számlán a csoportos beszedést látja, akkor semmiképpen se utaljon! Sikertelen beszedés esetén minden esetben értesítést küldök.
Átutalással fizetőknek: 2020.09.1-2. Kérem, kerekítés nélkül, pontos összeget utaljon a 11732002-15831646-00000000-os számlaszámra.
Kedvezményezett neve: Corvina Óvoda
A megjegyzésbe ne felejtse el beírni: Mátyás, gyermeke nevét és a számlaszámot, mely a számla bal felső sarkában található m2002300-mal kezdődő szám.
Ha hónap elején nem kap számlát, akkor írjon a menza.hunyadi@gmail.com email címre. Számla nélkül ne utaljon!

Tájékoztató jellegű teljes áras díjak (az őszi szünetben nincs étkeztetés):

17 napközi x 499 Ft = 8.483 Ft
17 ebéd x 324 Ft = 5.508 Ft
17 tízórai, ebéd x 414 Ft = 7.038 Ft
17 uzsonna, ebéd x 409 Ft = 6.953 Ft

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

 1. Csoportos beszedés: nyomtatványt, egyedi fogyasztó azonosítót az ügyintéző adja. A megbízás beállítása a szülő feladata. Az ügyintéző felé a számlatulajdonos nevét és a számlaszámot kell megadni. A számlák a hónap elején készülnek el, melyet emailben megkap. A terhelés várható időpontja adott hónap 10‑11‑én. Sikertelen beszedés esetén emailben értesítés megy és a pontos összeg ekkor átutalható. FONTOS, hogy a közleménybe/megjegyzésbe föl kell tüntetni az iskola és gyermeke nevét, a számlaszámot, ami a számla bal felső sarkában található és m20023-mal kezdődő szám.
 2. Átutalás: A szülő által megadott email címére hónap elején csatolva megy ki a számla, melyen rajta a Corvina Óvoda bankszámlaszáma (11732002-15831646), amire a PONTOS összeget minél hamarabb utalni kell. FONTOS, hogy a közleménybe/megjegyzésbe föl kell tüntetni az iskola és gyermeke(k) nevét, a számlaszámo(ka)t, ami a számla bal felső sarkában található és m20023-mal kezdődő szám. A Mátyás iskolába járó testvérek esetén lehet egy összegben utalni (kerekíteni itt sem szabad). Ha nem kapott számlát, akkor írjon a menza.hunyadi@gmail.com email címre. Számla nélkül soha ne utalja el a tájékoztató jellegű összeget, amit a hónapra előre jelzek!
 3. Készpénzes: A járványügyi szigorítások miatt jelenleg nem lehetséges. Ha nem tud utalni, akkor egy OTP fiókban kell befizetni az étkezési díjat. Az ügyintézőnek a következő adatokra lehet szüksége:
  Kedvezményezett neve: Corvina Óvoda
  Címe: 6000 Kecskemét, Csokor u. 9.
  Számlaszáma: 11732002-15831646
  Befizetni kívánt összeg: ez mindig az aktuális hónap számláján szereplő pontos összeg
  Megjegyzés: Mátyás, gyermeke neve,
  a havi számlaszám, ami a számla bal felső sarkában található és m20023-mal kezdődő szám.
  A Mátyás iskolába járó testvérek esetén lehet egy összegben befizetni. Legbiztosabb, ha kinyomtatja a számlát és magával viszi a bankba, mert azon minden adat megtalálható. Ha nem tudja kinyomtatni a számlát, akkor írjon a menza.hunyadi@gmail.com email címre

Ha rendelkezik számlaszámmal, akkor a legjobb alkalom, hogy áttérjen csoportos beszedésre, mert akkor gyermeke nyolcadikos korárig megoldódik több gondja a fizetéssel nem lesz.

Ha adott hónapon belül nem fizette ki az étkezési számláját, akkor a következő hónap rendelése automatikusan törlődik. Étkezés attól a naptól rendelhető újra, amikor tartozást rendezte.
Adott napon az aznapi étkezést NEM lehet lemondani. A járvány helyzet miatt egyelőre NEM lehet elvinni ételesben a lemondott ebédet. A következő napot reggel 8:30-ig tudják lemondani telefonon (20/422-9870), emailben (menza.hunyadi@gmail.com) vagy ha rendelkezik regisztrációval, akkor a szülői modulban.
SZÜLŐI MODUL

Elérhető: ht-ps://gyermeketkeztetes.ekecskemet.hu/

Regisztráció nélkül megtekinthető

 • étlapok,
  étkezéssel kapcsolatos általános információk,
  §  letölthető dokumentumok pld. étkezésigénylés, kedvezményigénylés, regisztrációs lap

 Regisztrációhoz kötött

 • megrendelt étkezés megtekintése,
  lemondása,
  §  visszaállítása,
  §  számlák,
  §  folyószámla egyenleg,
  §  beérkezett befizetések lekérdezése.

Minden testvért külön kell regisztrálni, de később egy fiókban kezelhetők.

Csoportos beszedéssel, illetve átutalással fizetők a regisztrációt követő hónaptól elektronikus úton kapják meg a számlá(ika)t.

KEDVEZMÉNYES ÉTKEZÉS

A nevelési oktatási intézményekben a gyermekek és a tanulók étkeztetését a gyermekek védelméről szóló 1997. évi XXXI. törvény szabályozza.

Kedvezményes étkezésre jogosító bizonyítékok köre:

 1. Térítésmentes étkezés rendszeres gyermekvédelmi határozattal, amely a határozaton szereplő dátumtól, dátumig jogosít a kedvezményre. Késedelmes leadás esetén maximum 3 hónap írható jóvá az adott tanévben.
 2. 50%-os kedvezmény tartósan beteg esetén, magasabb összegű családi pótlék megállításáról szóló határozattal vagy tartós beteg szakorvosi igazolással; a benyújtást követő naptól vehető igénybe.
 3. 50%-os kedvezmény SNI státusz esetén: Szakértői és rehabilitációs szakvéleménnyel, a benyújtást követő naptól jár. (Mivel a szakvéleményt több hónap csúszással kapják meg a szülők, ezért annak megérkezéséig az előzetes szakvélemény is elfogadható).
 4. 50%-os kedvezmény jár nagycsaládosoknak, a bejelentést követő naptól vehető igénybe. Ha a gyermekek számában történik változás, vagyis megszületett a 3. gyermek, akkor a bejelentést követő hónap első napjától illeti meg a kedvezmény.
  A gyermekek számának meghatározásánál figyelembe veendő gyermekek köre: Az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező 18 éven aluli gyermek; a 25 évesnél fiatalabb, köznevelési intézményben nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő, a nappali oktatás munkarendje szerint szervezett felnőttoktatásban részt vevő vagy felsőoktatási intézményben nappali képzésben tanuló gyermek; életkortól függetlenül a tartósan beteg vagy súlyos fogyatékos gyermek, kivéve a nevelőszülőnél ideiglenes hatállyal elhelyezett gyermek, valamint a nevelőszülőnél elhelyezett nevelésbe vett gyermek és utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőtt.
 5. Térítésmentes étkezés jár a nevelésbe vett gyermekeknek.

Minden kedvezményes étkezéshez a 328/2011. (XII.29.) Kormányrendelet megfelelő mellékletében lévő nyilatkozatának kitöltése kötelező. Ezek itt érhetőek el: https://gyermeketkeztetes.ekecskemet.hu/info.php?id=3.

A nyilatkozatokat alá kell írni és az eredetit kell leadni az iskola titkárságán. Ha számítógépen tölti ki, ügyeljen arra, hogy a tördelés ne változzon, a nyomtatvány 2 oldalas maradjon. Mindkét oldalt csak a nagycsaládosoknak kötelező kitölteni! Kérem, hogy lehetőleg kétoldalas nyomtatást használjanak.

DIÉTÁS ÉTKEZÉS

Hivatkozva „Az emberi erőforrások minisztere 36/2016. (XII.8.) EMMI rendelete a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet módosításáról”.

Szakorvos, aki diétás igazolást adhat:

 1. endokrinológia és anyagcsere-betegségek ráépített szakképesítéssel rendelkező szakorvos,
 2. gasztroenterológiai alap szakképesítéssel rendelkező szakorvos,
 3. diabetológiai szakorvosi licenccel rendelkező szakorvos
 4. allergológiai és klinikai immunológia ráépített szakképesítéssel rendelkező szakorvos.

Hivatkozva „Az emberi erőforrások minisztere 36/2016. (XII.8.) EMMI rendelete a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet módosításáról” a 8. § szerint táplálékallergia és intolerancia esetén kizárólag a következő allergén anyagokat kizáró diétákat tudja a konyha biztosítani.

 1. Glutén – búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut (Lisztérzékenység – cöliákia)
 2. Rákfélék
 3. Tojás
 4. Hal
 5. Földimogyoró
 6. Szója
 7. Tejfehérje allergia és tejcukor érzékenység (laktózintolerancia)
 8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia vagy queenslandi dió (Macadamia ternifolia)
 9. Zeller
 10. Mustár
 11. Szezámmag
 12. Kén-dioxid
 13. Csillagfürt
 14. Puhatestűek

A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet II. mellékletének tükrében ezen allergének jelölése kötelező az élelmiszergyártók számára. Így ezekről rendelkezünk hiteles adatokkal.

Továbbá a cukorbetegség (Diabetes Mellitus) diétáját vállaljuk. A személyre szóló dobozban a szakorvos által kiállított papíron meghatározott szénhidrát mennyiség lesz tálalva.

A konyha Cook&Chill technológiával készíti a diétás ételeket, amelyeket mikrózható, egyszer használatos dobozokban tálalnak, ezért NEM kérnek ételest!

A dobozokon egyedi azonosító kód szerepel, mert adatvédelemi okok miatt nevet nem lehet föltüntetni. A gyerekek részére kódkártyát készít a konyha. A tálalókonyha rendelkezik kód-név listával, hogy a diétás étkező és a hozzá tartozó étel beazonosítható legyen.

KAPCSOLAT
Ferenczy Ida Óvoda Gazdasági Hivatala
6000, Kecskemét,
Kandó Kálmán u. 14. (Hunyadi János Általános Iskola épületében. I. em.)
20/422-9870
menza.hunyadi@gmail.com

37_2014. (IV. 30.) EMMI rendelet
328-2011(XII.29) Kormányrendelet
Étkezési térítési szabályzat