Étkeztetés

Díjak teljes áras normál étkezés esetén:

napközi:  640 Ft
ebéd: 415 Ft
tízórai, ebéd: 530 Ft
uzsonna, ebéd: 525 Ft
felnőtt étkezés: 1.072 Ft

Teljes áras diétás étkezések:

napközi: 690 Ft
ebéd: 445 Ft
tízórai, ebéd: 570 Ft
ebéd, uzsonna: 565 Ft
felnőtt ebéd: 1.394 Ft

Ha számlázás napján (legkésőbb adott hó 5-ig) nem kap számlát, ha az téves adatokat tartalmaz, akkor haladéktalanul írjon a menza.hunyadi@gmail.com címre!

Számla nélkül ne utaljon, ne várjon az utalással a hónap végéig!

Az etkeztetes(kukac)kecskemet.hu címről érkeznek a számlák, de ez a postafiók levelet NEM fogad, ezért oda semmilyen okból ne írjon!.

ÉTKEZÉS MÓDOSÍTÁSA

Csak ebéd mellé lehet kérni tízórait és/vagy uzsonnát. A megrendelt étkezés típuson hónap közben nem lehet változtatni. Legkésőbb utolsó előtti tanítási napon jelezze a következő hónapra vonatkozó változtatási igényüket a menza.hunyadi@gmail.com email címen.
Ha gyermeke órarendje nem teszi lehetővé, hogy minden nap az iskolában étkezzen, akkor kérheti, hogy bizonyos nap(ok)ra ne legyen étkezés rendelve, a többire viszont igen.

ÉTKEZÉS LEMONDÁSA

Adott napon az aznapi étkezést NEM lehet lemondani, de ételesben el lehet vinni. A következő napot reggel 8:30-ig mondhatja le telefonon (20/422-9870), emailben (menza.hunyadi@gmail.com) vagy ha rendelkezik regisztrációval, akkor a szülői felületen. https://gyermeketkeztetes.ekecskemet.hu/ Napi teljes étkezést lehet lemondani, önmagában csak tízórait/ebédet/uzsonnát nem.
FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

 • Csoportos beszedés: nyomtatványt, egyedi fogyasztó azonosítót az ügyintéző adja. A megbízás beállítása a bankban a szülő feladata. Az ügyintéző felé a számlatulajdonos nevét és a számlaszámot kell megadni. A számlák a hónap elején készülnek el, melyet emailben csatolt formában kap meg. A terhelés várható időpontja adott hónap 10‑11-e. Sikertelen beszedés esetén értesítés megy és a pontos összeg ekkor átutalható, vagy ha van regisztrációja a szülői felületre, akkor bankkártyával befizethető. FONTOS, hogy utalás esetén a közleménybe/megjegyzésbe föl kell tüntetni az iskola, gyermeke nevét, a számlaszámot, ami a számla bal felső sarkában található és m23023-mal kezdődő szám.
 • Átutalás:Szülő által megadott email címre hónap elején csatolva megy ki a számla. Ha volt lemondás az előző hónapban, akkor 2 számlát kap (adott hónapról pluszosat és előző hónapról egy mínuszosat). A számlalevélben az utaláshoz szükséges minden adat megtalálható.
  1.  a Corvina Óvoda bankszámlaszáma (11732002-15831646),
  2.  a PONTOS összeg, ami két számla esetén a lemondásokkal csökkentett összeg, kerekítés nélkül.
  3. közleménybe/megjegyzésbe írandó adatok: Mátyás, gyermek(ek) neve, számlaszám(ok), ami a számla bal felső sarkában található és m23023-mal kezdődik. A Mátyás iskolába járó testvérek esetén lehet egy összegben utalni. Számla nélkül soha ne utaljon, a számoláskor ne kerekítsen!
  4. Fizetési határidő: adott hó 15-e.
 • Bankkártyás: Ha rendelkezik regisztrációval, akkor a szülői felületen https://gyermeketkeztetes.ekecskemet.hu/ a Számlázás, Befizetés menüben.
  A szülői felületen felhasználó neve az az email cím, amire a számlát kapja. Ha még nem rendelkezik regisztrációval, akkor írjon a hunyadi@gmail.comcímre.
 • Készpénzes:Jelenleg nem lehetséges. Ha nem tud utalni, kártyával fizetni, akkor OTP fiókban tudja befizetni az étkezési díjat. Az ügyintézőnek a következő adatokra lesz szüksége:
  Kedvezményezett neve: Corvina Óvoda
  Címe: 6000 Kecskemét, Csokor u. 9.
  Számlaszáma: 11732002-15831646
  Befizetni kívánt összeg: Az adott hónap pluszos számlájának és az előző hónap mínuszos számlájának a különbsége.
 • Megjegyzés: Mátyás, gyermek(ek) neve, a havi számlaszám(ok), ami a számla bal felső sarkában található és m23023-mal kezdődő szám.
  A Mátyás iskolába járó testvérek esetén lehet egy összegben befizetni. Legbiztosabb, ha kinyomtatja a számlá(ka)t és magával viszi a bankba, mert azon minden adat megtalálható. Ha nem tudja kinyomtatni a számlát, ha bármi probléma adódnak, akkor írjon a hunyadi@gmail.comcímre vagy hívja a 20/422-9870-es számot.

Ha tárgyhónap 15 napjáig nem fizetett, akkor írásban emlékeztetőt kap az elmaradt térítési díj befizetésére. Ha hónap végig sem rendezi tartozását, akkor a következő hónap rendelése törlődik. Étkezés attól a naptól rendelhető újra, amikor a tartozást rendezte.

SZÜLŐI MODUL

Elérhető: https://gyermeketkeztetes.ekecskemet.hu/

Regisztráció nélkül megtekinthető

 • étlapok,
 • étkezéssel kapcsolatos általános információk,
 •  letölthető dokumentumok pld. étkezésigénylés, kedvezményigénylés, regisztrációs lap

Regisztrációhoz kötött

 • megrendelt étkezés megtekintése
  1. lemondása
  2. visszaállítása
 • számlák
  1. megtekintése
  2. letöltése
  3. bankkártyával befizetés
  4. folyószámla egyenleg
  5. beérkezett befizetések lekérdezése.

Minden testvért külön kell regisztrálni, de később egy fiókban kezelhetők.

KEDVEZMÉNYES ÉTKEZÉS

A nevelési oktatási intézményekben a gyermekek és a tanulók étkeztetését a gyermekek védelméről szóló 1997. évi XXXI. törvény szabályozza.

Kedvezményes étkezésre jogosító bizonyítékok köre:

 1. Térítésmentes étkezés rendszeres gyermekvédelmi határozattal, amely a határozaton szereplő dátumtól, dátumig jogosít a kedvezményre. Késedelmes leadás esetén maximum 3 hónap írható jóvá az adott naptári évben.
 2. Térítésmentes étkezést kaphatnak a nevelésbe vett gyermekek, ha gyámhatósági határozattal rendelkeznek róla.
 3. 50%-os kedvezmény tartós betegség esetén, magasabb összegű családi pótlék megállításáról szóló határozattal vagy tartós beteg szakorvosi igazolással; a benyújtást követő naptól vehető igénybe.
 4. 50%-os kedvezmény SNI státusz esetén: Szakértői és rehabilitációs szakvéleménnyel, a benyújtást követő naptól jár. (Mivel a szakvéleményt több hónap csúszással kapják meg a szülők, ezért annak megérkezéséig az előzetes szakvélemény is elfogadható).
 5. 50%-os kedvezmény jár nagycsaládosoknak, a bejelentést követő naptól vehető igénybe. Ha a gyermekek számában történik változás, vagyis megszületett a 3. gyermek, akkor a bejelentést követő hónap első napjától illeti meg a kedvezmény.
  A gyermekek számának meghatározásánál figyelembe veendő gyermekek köre: Az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező 18 éven aluli gyermek; a 25 évesnél fiatalabb, köznevelési intézményben nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő, a nappali oktatás munkarendje szerint szervezett felnőttoktatásban részt vevő vagy felsőoktatási intézményben nappali képzésben tanuló gyermek; életkortól függetlenül a tartósan beteg vagy súlyos fogyatékos gyermek, kivéve a nevelőszülőnél ideiglenes hatállyal elhelyezett gyermek, valamint a nevelőszülőnél elhelyezett nevelésbe vett gyermek és utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőtt.

Minden kedvezményes étkezéshez a 328/2011. (XII.29.) Kormányrendelet megfelelő mellékletében lévő nyilatkozatának kitöltése kötelező. Ezek itt érhetők el: https://gyermeketkeztetes.ekecskemet.hu/info.php?id=3 az általános iskolásoknak szóló almenüben.

A nyilatkozatokat kék tollal kell aláírni és az eredetit kell leadni az iskola titkárságán. Ha számítógépen tölti ki, ügyeljen arra, hogy a tördelés ne változzon. A 8-as melléklet 2 oldalas, de mindkét oldalt csak a nagycsaládosoknak kötelező tölteni!

DIÉTÁS ÉTKEZÉS

Hivatkozva „Az emberi erőforrások minisztere 36/2016. (XII.8.) EMMI rendelete a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet módosításáról”.

Szakorvos, aki diétás igazolást adhat:

 1. endokrinológia és anyagcsere-betegségek ráépített szakképesítéssel rendelkező szakorvos,
 2. gasztroenterológiai alap szakképesítéssel rendelkező szakorvos,
 3. diabetológiai szakorvosi licenccel rendelkező szakorvos
 4. allergológiai és klinikai immunológia ráépített szakképesítéssel rendelkező szakorvos.

Hivatkozva rendelet 8. § szerint táplálékallergia és intolerancia esetén kizárólag a következő allergén anyagokat kizáró diétákat tudja a konyha biztosítani.

 1. Glutén – búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut (Lisztérzékenység – cöliákia)
 2. Rákfélék
 3. Tojás
 4. Hal
 5. Földimogyoró
 6. Szója
 7. Tejfehérje allergia és tejcukor érzékenység (laktózintolerancia)
 8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia vagy queenslandi dió (Macadamia ternifolia)
 9. Zeller
 10. Mustár
 11. Szezámmag
 12. Kén-dioxid
 13. Csillagfürt
 14. Puhatestűek

A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet II. mellékletének tükrében ezen allergének jelölése kötelező az élelmiszergyártók számára. Így ezekről rendelkezünk hiteles adatokkal.

Továbbá a cukorbetegség (Diabetes Mellitus) diétáját vállalja a konyha. Személyre szóló dobozban, a szakorvos által kiállított papíron meghatározott szénhidrát mennyiség lesz tálalva.

A konyha Cook&Chill technológiával készíti a diétás ételeket, amelyeket mikrózható, egyszer használatos dobozokban tálalnak, ezért a szülőnek nem kell ételest biztosítania!

 

KAPCSOLAT
Corvina Óvoda Gazdasági Hivatala
6000 Kecskemét,
Matis Kálmán utca 8.
76/508-962

Ügyintéző elérhetősége:
6000 Kecskemét
Kandó Kálmán utca 14. (Hunyadi János Általános Iskola épületében I. em.)
20/422-9870
menza.hunyadi@gmail.com

37_2014. (IV. 30.) EMMI rendelet
328-2011(XII.29) Kormányrendelet
Étkezési térítési szabályzat