Étkeztetés

Regisztráció

Mátyás Igénylő

Étkeztetés

Április 1-től is lehet csak elvitelre ebédet igényelni. Aki kér étkezést (ingyenesen étkezők is), az írjon a  menza.hunyadi@gmail.com címre vagy hívja a 20/422-9870-es számot, legkésőbb
márc. 27. 12:00-ig! 
Gyermek iskolája, neve és a pontos napok megjelölésével, egyenlőre a hónap végéig tervezve. Lehet módosítani menet közben is, a szokásos módon (előző nap 8:30-ig jelezve, de a szülői felületen keresztül nem). A megrendelt napok kiszámlázásra kerülnek.

A tavaszi szünet ideje alatt szünetel a szolgáltatás.

Az ebédet 11:00 és 13:00 között lehet elvinni az iskola konyhájáról. Nem kell ételest vinni, egyszer használatos műanyag edénybe kapják. A konyha kérése, hogy lehetőleg felnőtt menjen az ebédért.
Az áprilisra rendelt étkezéseket vagy csoportos beszedéssel (ha már eddig is így fizetett), vagy átutalással kell fizetni. Akinél egyik lehetőség sem kivitelezhető, az mindenképpen jelezze a levélben! Keressen, bármilyen étkezéssel kapcsolatos kérdéssel!
László Flóra
20/422-9870

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

 1. Készpénzes: befizetési időpontokban a Mátyás iskola portáján, más napokon a Hunyadi iskolában.
 2. Csoportos beszedés: nyomtatványt, egyedi fogyasztó azonosítót az ügyintéző adja. A megbízás beállítása a szülő feladata. A számlák a hónap elején készülnek el, terhelés várható időpontja adott hónap 10-én. Sikertelen beszedés esetén a pontos összeg átutalható. A közleményben az iskola és a gyermek nevét kell megadni.
 3. Átutalás: Regisztrációhoz kötött, a nyomtatvány a honlapról is letölthető. Előzetes egyeztetés szükséges. Ha minden hónapban így fizetne, akkor a számla a hónap elején a regisztrációs email címre érkezik, a kísérő levél utasításai alapján a pontos összeg utalható.

 

 

ÉTKEZÉS LEMONDÁSA

Adott napra NEM lehet étkezést lemondani. A következő napot 8:30-ig tudják lemondani telefonon (20/422-9870), emailben (menza.hunyadi@gmail.com) vagy ha rendelkeznek regisztrációval a szülői modulba, akkor online.

Ha adott hónapon belül nem fizették ki étkezési számlájukat, akkor a következő hónap rendelése automatikusan törlődik. Étkezés attól a naptól rendelhető újra, amikor tartozásukat rendezték.

A megrendelt, de már le nem mondható étkezést 10 óra után ételesbe kikérhetik a konyháról.

SZÜLŐI MODUL

 

Elérhető: ht-ps://gyermeketkeztetes.ekecskemet.hu/

Regisztráció nélkül megtekinthető

§  étlapok,

§  étkezéssel kapcsolatos általános információk,

§  letölthető dokumentumok. Utóbbiban található a “Regisztrációs adatlap szülői modulhoz” nyomtatvány.

 

 Regisztrációhoz kötött

§  megrendelt étkezés megtekintése,

§  lemondása,

§  visszaállítása,

§  számlák,

§  folyószámla egyenleg,

§  beérkezett befizetések lekérdezése.

Minden testvért külön kell regisztrálni.

Csoportos beszedéssel fizetők a regisztrációt követő hónaptól elektronikus úton kapják meg a számlá(ika)t.

KEDVEZMÉNYES ÉTKEZÉS

 

A nevelési oktatási intézményekben a gyermekek és a tanulók étkeztetését a gyermekek védelméről szóló 1997. évi XXXI. törvény szabályozza.

Kedvezményes étkezésre jogosító bizonyítékok köre:

1.       Térítésmentes étkezés rendszeres gyermekvédelmi határozattal, amely a határozaton szereplő dátumtól, dátumig jogosít a kedvezményre. Késedelmes leadás esetén maximum 3 hónap írható jóvá az adott tanévben.

2.       50%-os kedvezmény tartósan beteg esetén, magasabb összegű családi pótlék megállításáról szóló határozattal vagy tartós beteg szakorvosi igazolással, a benyújtást követő naptól vehető igénybe.

3.       50%-os kedvezmény SNI státusz esetén: Szakértői és rehabilitációs szakvéleménnyel, a benyújtást követő naptól jár. (Mivel a szakvéleményt több hónap csúszással kapják meg a szülők, ezért annak megérkezéséig az előzetes szakvélemény is elfogadható).

4.       50%-os kedvezmény jár nagycsaládosoknak, a bejelentést követő naptól vehető igénybe. Ha a gyermekek számában történik változás, vagyis megszületett a 3. gyermek, akkor a bejelentést követő hónap első napjától illeti meg a kedvezmény.

5.       Térítésmentes étkezés jár a nevelésbe vett gyermekeknek.

Minden étkezéshez a 328/2011. (XII.29.) Kormányrendelet megfelelő mellékletében lévő nyilatkozatának kitöltése kötelező. Ezek itt érhetőek el: https://gyermeketkeztetes.ekecskemet.hu/info.php?id=3

DIÉTÁS ÉTKEZÉS

 

Hivatkozva „Az emberi erőforrások minisztere 36/2016. (XII.8.) EMMI rendelete a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet módosításáról”.

Szakorvos, aki diétás igazolást adhat:

1.       endokrinológia és anyagcsere-betegségek ráépített szakképesítéssel rendelkező szakorvos,

2.       gasztroenterológiai alap szakképesítéssel rendelkező szakorvos,

3.       diabetológiai szakorvosi licenccel rendelkező szakorvos

4.       allergológiai és klinikai immunológia ráépített szakképesítéssel rendelkező szakorvos.

Hivatkozva „Az emberi erőforrások minisztere 36/2016. (XII.8.) EMMI rendelete a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet módosításáról” a 8. § szerint táplálékallergia és intolerancia esetén kizárólag a következő allergén anyagokat kizáró diétákat tudja a konyha biztosítani.

 1. Glutén – búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut (Lisztérzékenység – cöliákia)
 2. Rákfélék
 3. Tojás
 4. Hal
 5. Földimogyoró
 6. Szója
 7. Tejfehérje allergia és tejcukor érzékenység (laktózintolerancia)
 8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia vagy queenslandi dió (Macadamia ternifolia)
 9. Zeller
 10. Mustár
 11. Szezámmag
 12. Kén-dioxid
 13. Csillagfürt
 14. Puhatestűek

A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet II. mellékletének tükrében ezen allergének jelölése kötelező az élelmiszergyártók számára. Így ezekről rendelkezünk hiteles adatokkal.

Továbbá a cukorbetegség (Diabetes Mellitus) diétáját vállalják. A személyre szóló dobozban a szakorvos által kiállított papíron meghatározott szénhidrát mennyiség lesz tálalva.

Ettől a tanévtől Cook&Chill technológiára áll át a diétás konyha, így a diétás ételek, mikrózható, egyszer használatos dobozokban fognak érkezni. NEM KÉRNEK ÉTELEST! A korábban leadott ételeseket haza lehet vinni.

 

A dobozokon egyedi azonosító kód fog szerepelni. A gyerekek részére kódkártyát készít a konyha. Ez egy biztonsági intézkedés, mert a dobozokon az adatvédelem miatt név nem fog szerepelni. Természetesen a tálaló konyha rendelkezni fog kód-név listával, hogy a diétás étkezők és a hozzájuk tartozó ételek beazonosíthatóak legyenek.

KAPCSOLAT
Corvina Óvoda Gazdasági Hivatala
6000, Kecskemét
Kandó Kálmán u. 14. (Hunyadi János Általános Iskola épületében. I. em.)
76/498-380
20/422-9870
menza.hunyadi@gmail.com

 

37_2014. (IV. 30.) EMMI rendelet
328-2011(XII.29) Kormányrendelet
Étkezési térítési szabályzat