Étkeztetés

Teljes áras étkezés esetén tájékoztató jellegű összegek:

22 napközi x 640 Ft = 14.640 Ft
22 ebéd x 415 Ft = 9.130 Ft
22 tízórai, ebéd x 530 Ft = 11.660 Ft
22 uzsonna, ebéd x 525 Ft = 11.550 Ft

Teljes áras diétás étkezések:

22 napközi x 690 Ft = 15.180 Ft
22 ebéd x 445 Ft = 9.790 Ft
22 tízórai, ebéd x 570 Ft = 12.540 Ft
22 ebéd, uzsonna x 565 Ft = 12.430 Ft

Ha számlázás napján nem kap számlát, ha téves adatokat tartalmaz, akkor haladéktalanul írjon a menza.hunyadi@gmail.com címre!

Számla nélkül ne utaljon, ne várjon az utalással a hónap végéig!

ÉTKEZÉS MÓDOSÍTÁSA

Minden hónap kezdetével lehet módosítani a választott étkezésen. Csak ebéd mellé lehet igényelni tízórait és/vagy uzsonnát. A változtatást legkésőbb a megelőző hónap utolsó előtti tanítási napján kell írásban jelezni a menza.hunyadi@gmail.com email címen.
Ha gyermeke órarendje nem teszi lehetővé, hogy minden nap az iskolában étkezzen, akkor kérheti, hogy bizonyos nap(ok)ra ne legyen étkezés rendelve, a többire viszont igen.

ÉTKEZÉS LEMONDÁSA

Adott napon az aznapi étkezést NEM lehet lemondani. A járvány helyzet miatt jelenleg NEM lehet elvinni ételesben a le nem mondott ebédet. A következő napot reggel 8:30-ig mondja le telefonon (20/422-9870), emailben (menza.hunyadi@gmail.com) vagy ha rendelkezik regisztrációval, akkor a szülői modulban. Napi teljes étkezés lehet lemondani, önmagában csak tízórait/ebédet/uzsonnát nem.

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

 1. Csoportos beszedés: nyomtatványt, egyedi fogyasztó azonosítót az ügyintéző adja. A megbízás beállítása a bankban a szülő feladata. Az ügyintéző felé a számlatulajdonos nevét és a számlaszámot kell megadni. A számlák a hónap elején készülnek el, melyet emailben csatolt formában kap meg. A terhelés várható időpontja adott hónap 10‑11‑én. Sikertelen beszedés esetén értesítés megy és a pontos összeg ekkor átutalható. FONTOS, hogy a közleménybe/megjegyzésbe föl kell tüntetni az iskola, gyermeke nevét, a számlaszámot, ami a számla bal felső sarkában található és m21023-mal kezdődő szám.
 2. Átutalás: A szülő által megadott email címére hónap elején csatolva megy ki a számla, melyen rajta a Corvina Óvoda bankszámlaszáma (11732002-15831646), amire a PONTOS összeget adott hónap 15-ig utalni kell. FONTOS, hogy a közleménybe/megjegyzésbe föl kell tüntetni az iskola, gyermeke(k) nevét, a számlaszámo(ka)t, ami a számla bal felső sarkában található és m21023-mal kezdődő szám. A Mátyás iskolába járó testvérek esetén lehet egy összegben utalni. Számla nélkül soha ne utalja el a tájékoztató jellegű összeget!
 3. Készpénzes: A járványügyi szigorítások miatt jelenleg nem lehetséges. Ha nem tud utalni, akkor OTP fiókban tudja befizetni az étkezési díjat. Az ügyintézőnek a következő adatokra lehet szüksége:
  Kedvezményezett neve: Corvina Óvoda
  Címe: 6000 Kecskemét, Csokor u. 9.
  Számlaszáma: 11732002-15831646
  Befizetni kívánt összeg: ez mindig a folyó hónap számláján szereplő pontos összeg
  Megjegyzés: Mátyás, gyermeke(k) neve, a havi számlaszám(ok), ami a számla bal felső sarkában található és m21023-mal kezdődő szám.
  A Mátyás iskolába járó testvérek esetén lehet egy összegben befizetni. Legbiztosabb, ha kinyomtatja a számlá(ka)t és magával viszi a bankba, mert azon minden adat megtalálható. Ha nem tudja kinyomtatni a számlát, ha bármi probléma adódnak, akkor írjon a menza.hunyadi@gmail.com címre vagy hívja a 20/422-9870-es számot.

Ha rendelkezik számlaszámmal, akkor a legjobb alkalom, hogy áttérjen csoportos beszedésre, mert ezzel gyermeke nyolcadikos koráig megoldódik minden gondja.

Ha tárgyhónap hónap 15 napjáig nem fizetett, akkor 10 nap türelmi idő után írásban emlékeztetőt kap az elmaradt térítési díj befizetésére. Ha hónap végig sem rendezi tartozását, akkor a következő hónap rendelése törlődik. Étkezés attól a naptól rendelhető újra, amikor tartozást rendezte.

SZÜLŐI MODUL

Elérhető: ht-ps://gyermeketkeztetes.ekecskemet.hu/

Regisztráció nélkül megtekinthető

 • étlapok,
  étkezéssel kapcsolatos általános információk,
  §  letölthető dokumentumok pld. étkezésigénylés, kedvezményigénylés, regisztrációs lap

 Regisztrációhoz kötött

 • megrendelt étkezés megtekintése,
  lemondása,
  §  visszaállítása,
  §  számlák,
  §  folyószámla egyenleg,
  §  beérkezett befizetések lekérdezése.

Minden testvért külön kell regisztrálni, de később egy fiókban kezelhetők.

KEDVEZMÉNYES ÉTKEZÉS

A nevelési oktatási intézményekben a gyermekek és a tanulók étkeztetését a gyermekek védelméről szóló 1997. évi XXXI. törvény szabályozza.

Kedvezményes étkezésre jogosító bizonyítékok köre:

 1. Térítésmentes étkezés rendszeres gyermekvédelmi határozattal, amely a határozaton szereplő dátumtól, dátumig jogosít a kedvezményre. Késedelmes leadás esetén maximum 3 hónap írható jóvá az adott naptári évben.
 2. 50%-os kedvezmény tartósan beteg esetén, magasabb összegű családi pótlék megállításáról szóló határozattal vagy tartós beteg szakorvosi igazolással; a benyújtást követő naptól vehető igénybe.
 3. 50%-os kedvezmény SNI státusz esetén: Szakértői és rehabilitációs szakvéleménnyel, a benyújtást követő naptól jár. (Mivel a szakvéleményt több hónap csúszással kapják meg a szülők, ezért annak megérkezéséig az előzetes szakvélemény is elfogadható).
 4. 50%-os kedvezmény jár nagycsaládosoknak, a bejelentést követő naptól vehető igénybe. Ha a gyermekek számában történik változás, vagyis megszületett a 3. gyermek, akkor a bejelentést követő hónap első napjától illeti meg a kedvezmény.
  A gyermekek számának meghatározásánál figyelembe veendő gyermekek köre: Az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező 18 éven aluli gyermek; a 25 évesnél fiatalabb, köznevelési intézményben nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő, a nappali oktatás munkarendje szerint szervezett felnőttoktatásban részt vevő vagy felsőoktatási intézményben nappali képzésben tanuló gyermek; életkortól függetlenül a tartósan beteg vagy súlyos fogyatékos gyermek, kivéve a nevelőszülőnél ideiglenes hatállyal elhelyezett gyermek, valamint a nevelőszülőnél elhelyezett nevelésbe vett gyermek és utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőtt.
 5. Térítésmentes étkezés jár a nevelésbe vett gyermekeknek.

Minden kedvezményes étkezéshez a 328/2011. (XII.29.) Kormányrendelet megfelelő mellékletében lévő nyilatkozatának kitöltése kötelező. Ezek itt érhetőek el: https://gyermeketkeztetes.ekecskemet.hu/info.php?id=3.

A nyilatkozatokat alá kell írni és az eredetit kell leadni az iskola titkárságán. Ha számítógépen tölti ki, ügyeljen arra, hogy a tördelés ne változzon, a nyomtatvány 2 oldalas maradjon. Mindkét oldalt csak a nagycsaládosoknak kötelező tölteni!

DIÉTÁS ÉTKEZÉS

Hivatkozva „Az emberi erőforrások minisztere 36/2016. (XII.8.) EMMI rendelete a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet módosításáról”.

2021. évi XCIX. törvény
a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról
 * 

(3) A 2020. november 4-e és a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnését követő 30. nap között lejáró

 1. a) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság,
 2. b) a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállását megállapító határozat hatálya, és
 3. c) az 1993. évi III. törvény 54. §-a alapján az egészségügyi szolgáltatás igénybevétele céljából megállapított jogosultság

a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap utolsó napjáig meghosszabbodik.

(4) A 2020. november 4-e és a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnését követő 30. nap között lejáró közgyógyellátásra való jogosultság, valamint a 2020. november 4-e és a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnését követő 30. nap között lejáró közgyógyellátási igazolvány érvényessége a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnését követő 90. napig meghosszabbodik, feltéve, hogy a közgyógyellátásra jogosult a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napon jogképes.

Szakorvos, aki diétás igazolást adhat:

 1. endokrinológia és anyagcsere-betegségek ráépített szakképesítéssel rendelkező szakorvos,
 2. gasztroenterológiai alap szakképesítéssel rendelkező szakorvos,
 3. diabetológiai szakorvosi licenccel rendelkező szakorvos
 4. allergológiai és klinikai immunológia ráépített szakképesítéssel rendelkező szakorvos.

Hivatkozva „Az emberi erőforrások minisztere 36/2016. (XII.8.) EMMI rendelete a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet módosításáról” a 8. § szerint táplálékallergia és intolerancia esetén kizárólag a következő allergén anyagokat kizáró diétákat tudja a konyha biztosítani.

 1. Glutén – búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut (Lisztérzékenység – cöliákia)
 2. Rákfélék
 3. Tojás
 4. Hal
 5. Földimogyoró
 6. Szója
 7. Tejfehérje allergia és tejcukor érzékenység (laktózintolerancia)
 8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia vagy queenslandi dió (Macadamia ternifolia)
 9. Zeller
 10. Mustár
 11. Szezámmag
 12. Kén-dioxid
 13. Csillagfürt
 14. Puhatestűek

A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet II. mellékletének tükrében ezen allergének jelölése kötelező az élelmiszergyártók számára. Így ezekről rendelkezünk hiteles adatokkal.

Továbbá a cukorbetegség (Diabetes Mellitus) diétáját vállaljuk. A személyre szóló dobozban a szakorvos által kiállított papíron meghatározott szénhidrát mennyiség lesz tálalva.

A konyha Cook&Chill technológiával készíti a diétás ételeket, amelyeket mikrózható, egyszer használatos dobozokban tálalnak, ezért NEM kérnek ételest!

 

KAPCSOLAT
Corvina Óvoda Gazdasági Hivatala
6000, Kecskemét,
Kandó Kálmán u. 14. (Hunyadi János Általános Iskola épületében. I. em.)
20/422-9870
menza.hunyadi@gmail.com

37_2014. (IV. 30.) EMMI rendelet
328-2011(XII.29) Kormányrendelet
Étkezési térítési szabályzat